5 grunde til at vælge frikanin som dit næste kæledyr

5 grunde til at vælge frikanin som dit næste kæledyr

Leder du efter din nye bedste ven? En der altid er glad for at se dig, når du kommer hjem? En skøn, pelset nussemakker at dele sofaen med? Så kan det være, at en frikanin skal være dit næste kæledyr. 

På vores dyreinternat i Tranbjerg ved Aarhus har vi den senere tid oplevet en stigende efterspørgsel på kæledyr. Mange vælger i øjeblikket at udvide familien med et firbenet medlem og nyde de glæder, der følger med. Efterspørgslen er størst på hunde og katte, men vi har også nogle skønne kaniner, der søger nye kærlige hjem, der tilgodeser deres behov.

Måske en kanin er et godt kæledyr for dig og din familie? Kaninen er et fantastisk kæledyr, hvis du kender dens behov og har mulighed for at gøre den til en del af din familie.

Her er 5 grunde til, at kaninen er et fantastisk kæledyr:

1. Kaniner er intelligente kæledyr med store personligheder

Kaniner er nysgerrige, venlige væsner, hvis de får lov til at være kaniner.

Kaniner er forholdsvis lærenemme. De kan lære at reagere på forskellige lyde – et køleskab, der åbner eller at komme, når du kalder.

En tamkanin kan endda trænes til at gå i bakke og blive renlig, ligesom vi kender fra katte. Og når det kommer til personlighed, findes der ikke to ens kaniner. Kaniner er som udgangspunkt meget sociale kæledyr, men deres personlighed og temperament er lige så forskellige som hos os mennesker. Nogle kaniner elsker at ligge tæt i sofaen og blive nusset bag ørene, andre er mere selvstændige, og har travlt med at lege og gå på opdagelse.

 

2. Kaniner er sociale kæledyr, som hurtigt kan blive en del af din familie

Vi anbefaler, at du har din kanin frit gående i dit hjem. Kaninen er et socialt kæledyr, som ofte vil opholde sig i samme rum som dig, og derved hurtigt bliver en del af din familie.

Kaniner er generelt mest aktive om morgenen og om aftenen, hvilket ofte passer godt sammen med vores døgnrytme, for det er som regel her, vi har tid til at være sammen med vores kæledyr.

 

3. Kaniner er utrolig kære

Med deres lange øre, buskede små haler og silkebløde pels, er kaniner ekstremt kære. Lige fra løvehoved kaninen med sin strittende manke og det rolige og kærlige sind, til dværgvædderen med dens lange hængeøre og smukke pels.

Selv kaniners sovestillinger er utrolig nuttede at se på.

 

4. Kaniner kræver ikke meget af din fysik

Er du ikke den største fan af de mange, lange gåture i sne, slud og regn, som en hund kræver, så er en kanin måske kæledyret for dig. Kaniner kan motioneres og aktiveres med foderspil, grene og legetøj i din stue eller i en løbegård i din have.

Bor du i lejlighed, kan du med fordel tage din kanin med til grønne arealer i dit nærområde, i en sele, og lade den hoppe rundt og boltre sig på græsset.

Derudover gør og larmer kaniner ikke højlydt, når der kommer gæster eller en person passerer forbi udenfor. De giver heller ikke lyd, hvis de vil have opmærksomhed eller straks have deres madskål fyldt op.

 

5 grunde til at vælge frikanin

5. Kaniner er et klimavenligt kæledyr

Kaninen er med sin plantebasserede kost et meget klimavenligt kæledyr. Vi er i dag blevet mere bevidste om effekten af flyrejser, og vant til kødfridage, men har du overvejet, hvilket klimamæssigt poteaftryk dit kæledyr sætter på verden?

Da kaniner udelukkende er planteædere, efterlader de sig et meget lille C02 aftryk. Du kan endda genbruge din kanins afføring som gødning til dine stueplanter.

Din kanin hjælper dig også gerne med at få spist de sidste grøntsager i dit køleskab, så du mindsker madspild. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke og hvor store mængder grøntsager din kanin må få.

Læs mere om hvordan du bedst fodrer din kanin.

 

Har kaninen vakt din interesse? Før du anskaffer dig en kanin, er det meget vigtigt, at du gør dig en masse overvejelser, om hvorvidt du har mulighed for at opfylde kaninens behov og holde den som frikanin i dit hjem.

Ønsker du at adoptere en kanin fra vores internat i Tranbjerg, formidler vi kun kaniner til familier, som ønsker at holde frikanin. Princippet om frikanin imødekommer kaninens behov og velfærd, blandt andet ved at kaninen færdes frit i dit hjem og derved hurtigt bliver en del af din familie.

 

Læs mere om frikanin konceptet i vores pasningsvejledning for din kanin.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.