Bassehjælpen

Bassehjælpen

Af Anne - 12. Nov 2020

Bassehjælpen er en pulje til de nødstedte katte på vores internatet, oprettet til ære for katten Basse, som har efterladt et helt særligt og udbredt aftryk af kærlighed.

Til minde om Basse 

I slut-september 2020 blev toårige Basse indleveret på vores internat i Tranbjerg. Han var en utrolig kærlig og omsorgsfuld kat, der meget gerne ville sidde på armen og nusses, mens han højlydt spandt og tog imod kys på panden. Basse var dog meget syg.

Foruden en øregangsbetændelse havde han en ubehandlet øjenbetændelse, der efterlod ham med kun ét funktionsdygtigt øje. Det dårlige øje gav ikke Basse smerter, men da der begyndte at samle sig skidt og snavs i det åbne sår, var det nødvendigt at behandle øjet – og det var vores fantastiske, godhjertede følgere på de sociale medier helt enige i. I ledtog med utallige lykønskninger og kærlige beskeder, indsamlede de i midt-november 2020 nemlig mere end 19.000 kroner ind til Basses dyrlægeregning på 4.900 kroner.

November 2020. Rigtig mange fantastiske dyreelskere sendte deres opbakning, kærlighed og støtte til Basse og hans øjenoperation – så meget endda, at operationsbeløbet blev indsamlet over 3,5 gang!

Det store hjerte i den syge krop

Den 10/11/20 blev det Basses tur til at komme til dyrlægen, for at få fjernet sit dårlige øje og lukket såret. En blodprøve viste dog, at Basse var mere syg end først antaget. Basse fik nemlig konstateret katte-AIDS (Felin Immundefekt Virus) – en livstruende virus, der nedbryder de hvide blodlegemer og svækker immunforsvaret.

Med Basses fremtidige trivsel i sinde, måtte dyrlægen derfor tage den svære beslutning. Basse fik det sidste kys og fred samme dag.

Basse giver videre

De mange overskydende midler skulle selvfølgelig bruges til at hjælpe hans venner på internatet. De blev derfor brugt på at hjælpe mange andre syge katte på vores internat, såsom Apollo, Buller og Nuder, som alle skulle forbi dyrlægen for at få behandlet knækkede tænder og tandsten.

Apollo var vurderet til at være blot seks måneder gammel, da han blev indleveret som herreløs på vores internat. Buller blev vurderet til at være fem år, da han blev overdraget til os, efter ingen henvendte sig på vores fremlysning af ham. Nuder blev indleveret på vores internat, da hendes ejer desværre var gået bort.

Apollo, Buller og Nuder er på nuværende tidspunkt alle sammen i bedring efter deres dyrlægebesøg og er snart klar til at finde deres nye, kærlige hjem.

bassehjælpen

Bassehjælpen gør en stor forskel

Basses omsorgsfulde ånd lever dog videre på vores internat i form af Bassehjælpen. Når du støtter Bassehjælpen går dit bidrag nemlig til dyrlægeregninger mm. til de nødstedte katte på vores internat.

Foruden Apollo, Buller og Nuder, har den nemlig også hjulpet:

 

Balder

Vi er meget glade for at kunne fortælle, at jeres mange donationer hjælper os med at give Balder det fulde behandlingsforløb, han har brug for og fortjener. Det er inklusiv behandling af tænder og bylder, orme- og loppekur, fuld vaccine, kastration, øretatovering og registrering. Balder får også specialfoder, fire forskellige slags medicin, og en masse omsorg og kærlighed fra vores internatmedarbejdere.

Maya

Maya er den sødeste kælekat, som elsker hygge og nus, trods en hård start på livet som herreløs i Aarhus midtbys gader. Maya var da heller ikke særlig glad for at blive rørt på ryggen. Bassehjælpen hjalp Maya med at blive tjekket og behandlet af dyrlægen for en potentiel, smertefuld byld. Puljen hjalp senere hen også Maya med at blive steriliseret og øretatoveret.

Opdatering: Maya har fundet nyt og dejligt hjem.

Birla

Birla blev indleveret på vores internat fra Skanderborg, hvor hun havde gået rundt alene, kold og syg. Bassehjælpen har sørget for, at Birla har fået medicin for både diarre, øregangsbetændelse og en loppe- og ormekur, samt to vacciner, en sterilisering, ørerens og øretatovering. En blodprøve viste desuden også at Birla heldigvis ikke havde FIV.

Opdatering: Birla har fået sit forever-hjem.

Leo

Leo blev indleveret på vores internat i en papkasse med 18 andre katte, et par uger gammel og yderst afmagret. Han har haft en hård start på livet og har døjet med dårlig mave siden sin ankomst, men takket være Bassehjælpen, har han kunnet få det gode foder, han havde brug for for at blive sund og rask.

Opdatering: Leo har fundet et nyt og kærligt hjem.

Lulu

Lulu er også én af de 19 katte, som blev fundet efterladt i papkasser på en rasteplads og indleveret på vores internat. Hun har ligesom Leo også haft maveproblemer, og har via Bassehjælpen fået korrekt foder og den medicin, hun havde brug for.

Opdatering: Lulu har fundet hjem på en stor gård med masser af plads hos en sød familie.

Sara

Sara blev indleveret på vores internat sammen med sine killinger og havde øreproblemer. Bassehjælpen har hjulpet hende med at få en række nødvendigt medicin.

Opdatering: Sara bor nu hos en katteglad dame.

Herbert

Herbert haltede på sin forpote, da han blev fundet og indleveret på vores internat. Bassehjælpen har bidraget til en røntgenscanning af Herbert, som skulle vise, at han havde et knoglebrud. Bassehjælpen har desuden dækket hans smertestillende medicin og kontrol ved dyrlægen. Herberts brud heler nu fint.

Opdatering: Herberts brud er nu helet og han er så god som ny igen. Herbert har nu fundet sit drømmehjem.

Declan

Declan er en dejlig kælen kat, som hurtigt faldt til på vores internat. Bassehjælpen har hjulpet ham med røntgen af hans tænder samt en tandrensning.

Opdatering: Efter længere tids søgen fant dejligste Declan en skøn familie.

Mis

Mis blev indleveret på vores internat på grund af sygdom og allergi hos tidligere ejer. Mis døjede med filtknuder i pelsen og tandproblemer. Bassehjælpen dækkede hans pels- og tandpleje ved dyrlægen.

Opdatering: Lige inden årsskiftet fandt Mis sit nye hjem.

Ziva

Ziva kom til vores internat, da hendes ejer gik bort. Inden hun kunne finde sit nye hjem, skulle hun dog forbi dyrlægen for at få en tandrensning samt behandling af sine knækkede tænder – det dækkede Bassehjælpen.

Opdatering: På årest korteste dag, ville lykken ingen ende tag. Her fandt Ziva nemlig sin nye fantastiske familie.

Støt de syge katte på vores internat som Basse, donér til Bassehjælpen på MobilePay 122 755!

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.