Bliv adoptionsven

Bliv adoptionsven

Af Laerke - 31. Mar 2020

Nye retningslinjer under corona

Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har derfor indført telefoniske besøg for vores adoptionsvenner. Det betyder, at de besøg vi fortager hos nye kæledyrsejere, som udgangspunkt foregår over telefonen. Adoptionsvennerne vil derfor ikke komme på uanmeldt besøg, som tidligere.

Er dig og adoptionsvennen begge komfortable med et fysisk møde, er dette stadig tilladt, så længe anbefalingerne omkring afstand, håndsprit og general hyggiegne bliver overholdt af begge parter.

 

Når et kæledyr bliver adopteret fra vores internat i Tingskoven, får kæledyrets nye familie besøg af en repræsentant fra dyreinternatet indenfor det første år efter adoptionen. Og det kan måske være dig der er en af vores nye adoptionsvenner, hvis du ønsker at gøre en frivillig indsats for kæledyr og deres mennesker?

Vi vil gerne besøge så mange af de adopterede kæledyr og deres nye familier som muligt. På et besøg har den nye familie mulighed for at få lidt rådgivning om eventuelle problemstillinger, som er opstået i forbindelse med kæledyrets indtræden i familien, og du får mulighed for at observere, hvordan kæledyret har det sammen med sin familie.

Hvad kræver det af dig for at blive adoptionsven?

 • Du har interesse for og kendskab til hunde, katte, kaniner og andre smådyr
 • Vi formidler kun kaniner til et liv som hel- eller delvis frikanin. Det er derfor en fordel, hvis du kender til frikanin-konceptet
 • Du kan tale med mennesker, lytte, være venlig, fornuftig og imødekommende
 • Du har lyst til at hjælpe nogle af de mange kæledyr, som har fået nye hjem

Hvad får du ud af det?

 • Du kommer til at møde en masse rare mennesker og får dermed en masse gode oplevelser.
 • Der er mange i familien, der glæder sig til dit besøg
 • Du får hilst på mange dejlige hunde, katte og kaniner og vil glæde dig over, dyrenes nye liv
 • Du får mulighed for at aktivt at gøre en forskel for kæledyr og deres familier

adoptionsven Hvordan foregår det?

 • Du vælger et geografisk område, som du har lyst til at være besøger i
 • Du får med jævne mellemrum nogle rapporter fra os over kæledyr i det geografiske område, du er besøger i
 • Du planlægger selv besøgene og returnerer de udfyldte rapporter til os
 • Besøger du et hjem, hvor forholdene ikke er, som de skal være, skal du kontakte vores Nødhjælp – det sker heldigvis sjældent
 • Nogle gange om året holder vi møde for alle adoptionsvenner. Her kan du møde andre adoptionsvenner og udveksle erfaringer og oplevelser, stille spørgsmål mm. Desuden vil vores dyrefaglige personale bidrage til kompetenceudvikling gennem oplæg
 • Du kan altid kontakte os eller en anden besøger, hvis du skulle få brug for det

Føler du, at det er en aktivitet, du kunne have lyst til, så udfyld nedenstående formular og send din ansøgning. Vi glæder os til at høre fra dig.

Har du spørgsmål om at blive adoptionsven, er du velkommen til at kontakte Louise, som er frivillig koordinator. Louise er på kontoret to dage om ugen, og svarer på din mail, når hun er på kontoret:

Kontakt os

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.