Bred opbakning i Aarhus byråd sender internatets appel i magistraten

Bred opbakning i Aarhus byråd sender internatets appel i magistraten

Dyreinternatet i Aarhus er i kapløb med tiden. På byrådsmødet onsdag den 16. december 2020 var der bred opbakning til at støtte vores dyreinternat i Tranbjerg. Det bliver magistraten, hvor borgmesteren sidder for bordenden, der afgør på hvilken måde dyreinternatet kan få hjælp.

Den hårdt trængte økonomi for dyreinternatet i Aarhus var på byrådsmødets dagsorden onsdag aften. Med bred opbakning fra flere byrådsmedlemmer blev internatets appel sendt i magistraten, hvor borgmester Jakob Bundsgaard sidder for bordenden.

– Vi har i flere måneder levet i en forfærdelig usikkerhed, og nu tror vi på, at med den brede opbakning i byrådet, er der gode muligheder for, at magistraten finder en bærbar løsning for internatet. Vi vil i hvert fald stille alle oplysninger og kreativitet til rådighed for borgmesteren og magistraten, forklarer direktør Jesper Søderberg.

Flere medlemmer af byrådet påpegede de mange samfunds- og sociale opgaver dyreinternatet løser for kommunen, udover det daglige arbejde med at hjælpe nødstedte kæledyr.

– Vi udfører et kæmpe arbejde for kommunen med de hundredvis af nødstedte kæledyr vi får ind hvert år. Men vi hjælper også, når borgere bliver syge eller dør, så deres kæledyr kan få sig et midlertidigt hjem hos os. Vi hjælper også unge sårbare mennesker i kommunen med et praktikophold, hvor arbejdet med dyrene kan få dem styrket gennem livet, i job og i uddannelse. Alt dette uundværlige arbejde for samfundet vil gå tabt uden støtte fra kommunen, påpeger Jesper Søderberg.

Foreningen vil ikke give op, men anerkender at den er udsat for et voldsomt pres og et kapløb med tiden. En kæmpe opgave skal løses på kort tid.

– Vi ved endnu ikke om borgmesteren har sat vores appel på dagsordenen for mødet i magistraten på mandag, men de mange byrådsmedlemmer udtalte klart, hvor vigtig en hurtig løsning er for de mange dyr, som måske om kort tid ikke længere har et hjem på internatet, og for de mange medarbejdere. En stor tak til medarbejderne for deres indsats i denne svære og usikre tid, slutter Jesper Søderberg.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.