Kæledyr og ensomhed

Kæledyr og ensomhed

Af Laerke - 22. Apr 2020

Langt de fleste mennesker vil opleve at miste en nærtstående i løbet af sit liv. For de fleste er sorgen efter et dødsfald en meget smertefuld proces, der kræver tid, omsorg og bearbejdning. Sådan kan det naturligvis også forholde sig, når du eller en af dine pårørende mister sit kæledyr. Du kan stå tilbage med en følelse af et følelsesmæssigt tomrum, og at huset pludseligt føles tomt.

At have et kæledyr kan give tryghed og fungere som et fast holdepunkt i tilværelsen. Mange ser deres kæledyr som en vigtige kilde til livsglæde, for kæledyret giver meget selskab og kan mindske ensomhedsfølelsen.

Ifølge en norsk undersøgelse tyder meget på, at mennesker, der ejer og interagerer med et kæledyr, føler sig mindre ensomme end mennesker, der ikke har kontakt med et kæledyr. Når vi mister vores kæledyr, kan følelser som tomhed og ensomhed blusse op.

Sorg kan opstå i mange forskellige situationer, for eksempel hvis:

  • Du er tvunget til at træffe en beslutning om, hvorvidt kæledyrets liv må afsluttes pga. sygdom, alderdom eller andre svære omstændigheder
  • Dit kæledyr pludselig afgår ved døden
  • Du ikke længere kan have kæledyret i dit liv, for eksempel på grund af alderdom, flytning til plejehjem, eller flytning til en bolig, hvor du ikke må have kæledyr
  • En skilsmisse kræver en beslutning om, hvem der skal beholde kæledyret.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.