Vi hjælper dig gennem sorgen

Vi hjælper dig gennem sorgen

Af Laerke - 22. Apr 2020

Sorgen over at miste sit kæledyr kan for nogle være lige så stor, som tabet af ethvert andet familiemedlem. Samtidig er sorgen over tabet af dit kæledyr i vores samfund til en vis grad tabubelagt, og du kan derfor have svært ved at tale om det og få bearbejdet din sorg.

Sorg kan opstå i mange forskellige situationer:

  • Det kan være svært at træffe beslutning om at afslutte dit kære familiemedlems liv, enten på grund af sygdom, alderdom eller andre svære omstændigheder
  • Når dit kæledyr pludseligt afgår ved døden.
  • Når du ikke længere kan have dit kæledyr i dit liv, for eksempel på grund af alderdom, flytning til plejehjem, eller flytning til en bolig, hvor du ikke må have kæledyret med.
  • Hvis din psykiatriske servicehund eller terapihund afgår ved døden.
  • Ved skilsmisse, når du skal finde ud af, hvem der overtager jeres fælles kæledyr.
  • Kraftige sorgreaktioner hos børn, som mister kæledyret. Børn kan opleve deres første store sorg, når de mister deres kæledyr og det er vigtigt at barnet mødes i sin sorg.
  • Måske er din sorg kraftig, fordi tabet re-aktualiserer en sorg forbundet med et tidligere tab af for eksempel en forælder eller en anden nærtstående relation.

Sorgsamtaler når du mister dit kæledyr

Mister du dit kæledyr, kan sorgen være svær at bære. Du kan ske at stå alene med tabet, og måske bliver du ikke mødt i din sorg af dine nærmeste eller af dine venner. Vi tilbyder dig derfor sorgsamtaler og en mulighed for at blive mødt i din sorg, og dermed også en mulighed for at forbedre din livskvalitet.

Samtalerne kan enten foregå individuelt eller i en gruppe. Står I, som familie, med det store tab af jeres elskede kæledyr, tilbyder vi også familiesamtaler.

Vi tilbyder samtaler, som:

Individuel samtale
Et menneske, der oplever sorg relateret til et kæledyr eller har en ubehandlet sorg, der indvirker på en uhensigtsmæssig måde på menneskers dagligdag.

vi hjælper dig gennem sorgenSamtalen foregår på vores adresse: Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J.
LÆS MERE

Gruppesamtale
Mennesker, der har den samme problematik og udfordring ved at have mistet et kæledyr eller er ved at tage en svær beslutning om aflivning samt bortadoptering. Samtalen foregår på vores adresse: Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J.

Familiesamtale
En familie, hvor man enten har mistet et kæledyr, eller er ved at træffe en svær beslutning om at afslutte et kæledyrs liv eller ved skilsmissen. Samtalen foregår som udgangspunkt på vores adresse: Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J.

 

Book sorgsamtale ved vores psykolog, Lisa M. Nielsen

Vælg et tidspunkt via linket
Individuel samtale: 700 kr.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.