En ny start for en stor familie

En ny start for en stor familie

Store indleveringer af katte er desværre ikke en sjældenhed på vores internat i Tranbjerg J. Vores erfarene medarbejdere følte sig da heller ikke alt for overrumplet, da de d. 4. september 2020 tog imod hele 10 katte på én gang: to missemødre, deres seks killinger og to hankatte.

Alle de mange katte var blevet fundet i en lade i Gjern, som skulle rives ned, hvori de pludselig lå sammen i en bunke, forskrækket og med store øjne.

De to hankatte fik navnene Kaptajn og Major – et par elskværdige og legesyge hankatte, som også elskede menneskekontakt, nus og hinanden. Vi fandt dem derfor et nyt og kærligt hjem sammen, hvor de kunne blive ved med at få glæde af hinanden.

Skæbnen var dog en anden for hunkattene og killingerne. Det var svært at vide, hvis killinger var hvis. Hunkattene var desuden ikke ret gamle selv, men alt tydede på, at de havde hjulpet hinanden med at pleje alle killingerne, hvorfor de ikke blev adskilt, men fik tre sammensatte bokse at bo i på vores internat.

Både missemødre og killinger var dog meget underernæret og havde problemer med både opkast og dårlig mave. I flere uger efter kattenes indlevering var det derfor et hårdt arbejde for vores medarbejdere at få dem på højkant igen.

Især den ene missemor havde svært ved at finde appetitten. Men vores internatsmedarbejder, Kimie, mistede ikke håbet. ”Det var vigtigt, at hun fik noget næring. Derfor prøvede vi at blande vådfoder op med varmt vand, så det forhåbentligt afgav en fristende duft og lettere kunne glide ned”, fortæller Kimie.

Skæbnen ville desværre, at en enkelt, lille og svækket killing ikke stod til at redde. ”Vi prøvede alt – dyrlægehjælp, medicin og andre tiltag. Men dyrlægen mistænkte at killingen havde fået en hjerneblødning. Killingen krampede og blinkhinderne endte med at dække øjnene, så dyrlægen vurdere at fred var det eneste rigtige. Vi holdt derfor efterfølgende ekstra godt øje med lignende tegn hos både de andre killinger i kuldet, men også mødrene. Men heldigvis oplevede vi ingen”, fortæller Kimie.

Et håb forude

Det hårde arbejde skulle dog vise sig at give pote. Efter et stykke tid, kunne man ikke åbne døren ind til hunkattene og killingernes afdeling, uden at blive mødt af et kor af opmærksomhedskrævende, energiske katte, som stod klar til nus og kærlighed.

Mens missemødrene spandt og smygede sig op ad vores ben og smeltede i vores arme, drønede killingerne rundt på gulvet med deres tykke maver og legede med hinanden. Killingerne var meget legesyge, men nød også at putte sammen i én stor bunke.

Alle var nu så friske, at den store missefamilie kunne flytte ud i en dejlig plejefamilie sammen, hvor der var mere plads til dem. Den søde plejefamilie passede rigtig godt på dem og socialiserede dem, så de kunne blive nogle dejlige kæledyr i den nære fremtid. Og sikke nogle endnu lækre katte, der kom tilbage til vores internat, da killingerne endelig var gamle nok til at finde deres helt egne, nye hjem.

Missemødrene fik navnene Moster og Tante Fie. De skulle ikke være klar til adoption på vores hjemmeside længe, før de begge fik nogle dejlige hjem hver især.

Killingerne blev døbt Eugene, Moana, Vaiana, Maui og Bandit. De fandt også alle meget hurtigt omsorgsfulde hjem, hvor de aldrig igen skal bekymre sig om ikke at have et hjem igen.

En hjælp til de herreløse katte

Havde man ikke fundet missemødrene, killingerne og hankattene, tør vi ikke tænke på hvordan deres skæbne havde set ud. Samtidig er denne søde missehistorie også en vigtig begrundelse for, hvorfor det er vigtigt at neutralisere katte, som rent instinktivt ellers vil fortsætte med at bringe små killinger til en hård og kold verden som herreløse.

Kattefamilien blev heldigvis fundet og indleveret på vores internat –  og fik dermed chancen for nye og bedre liv i varme og kærlige hjem.

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.