Afsked med din hund

Afsked med din hund

Af Laerke - 31. Mar 2020

Vi hjæjer dig med at tage afsked med din hund

Dagen du mister med dit kæledyr, føler vi med dig. Vi forstår det, når du fortæller os, at dit kæledyr er et familiemedlem. Det gælder alle slags kæledyr: hund, kat, kanin – og alle andre slags dyrevenner, du kan have haft gemmen dit liv.

Vi håber, I har haft stor glæde af hinanden. Det kan være en svær tid, som vi gerne vil hjælpe dig igennem.

Sorgen over at tage afsked med din hund kan opstå på mange forskellige måder, i mange forskellige situationer, for eksempel hvis:

  • Du skal træffe beslutninger om at afslutte din hunds liv på grund af sygdom, alderdom eller andre svære omstændigheder
  • Du ikke længere kan have din hund i dit liv på grund af flytning, skilsmisse, alderdom eller lignende omstændigheder

Læs også: Sorgen over at miste sit kæledyr

Vi er med på hele rejsen, fra den første samtale, til den endelige beslutning.

 

Vi kan hjælpe med sorgsamtaler

Vi står klar til at hjælpe dig og din familie i den svære tid, hvor i tager afsked med jeres hund.

Mister du din hund, kan sorgen være svær at bære. Du kan ske at stå alene med tabet, og måske bliver du ikke mødt i din sorg af dine nærmeste eller af dine venner. Vi tilbyder dig derfor sorgsamtaler og en mulighed for at blive mødt i din sorg, og dermed også en mulighed for at forbedre din livskvalitet, når du tager afsked med din hund.

Lisa Nielsen, Psykolog ved dyreinternatet i Tingskoven;

Når vi mister vores kæledyr, kan det udløse en sorg, som for nogle kan sidestilles med at miste et kært familiemedlem. Samtidig er sorgen overset i både psykologfaglige kredese og i samfundet generlet. Det kan betyde, at den sørgende skjuler sin sorg for omverdenen

Læs mere omSorgsamtaler

 

Vi kan hjælpe med begravelse af din hund

En måde at bearbejde sorg på, er at have et gravsted, hvor du kan mindes dit elskede kæledyr.

Vi har i en årrække drevet en Dyregravplads i Aarhus. Gravpladsen er venligst stillet til rådighed af Aarhus Kommune for borgere i kommunen, der gerne vil have et kæledyr begravet på pladsen.

Ønsker du et sted at mindes dit kæledyr, er du meget velkommen til at kontake os og høre nærmere omkring mulighederne for gravsted og begravelse.

Vi kan desværre ikke være behjælplige med aflivning eller kremering, her skal du kontakte din egen dyrlæge.

Afsked med din hundKontak os

 

Vi ville ønske, at flere kommuner ville stille jord til rådighed, for de mange kæledyrsejere, som har brug for et sted at gå hen og mindes og bearbejde sorgen.

Fagmagainet Dyrlægen har lavet en liste de forskellige dyregravpladser i Danmark. Listen findes i nedenstående artikel.

Læs også“Dyregravpladser hjælper sørgende kæledyrsejere”

 

Afsked med din hund – praktiske råd

Ved valget af dødshjælp for dit kæledyr har du en unik mulighed for at hjælpe dig og din familie, ved at være forberedt på afskeden. Vi har samlet nogle praktiske overvejelser i forbindelse med dødshjælp, som vi håber, vil være med til at lette bekymringerne, når tiden er inde.

  • Hvor skal afskeden foregå?
  • Er det hos dyrlægen eller kan dyrlægen komme hjem til én?
  • Skal kæledyret blive hos dyrlægen til kremering eller skal kæledyret med hjem og begraves i haven?
  • Skal der være en ceremoni, og hvem skal deltage?

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.