Foreningen mangler afklaring af støtte fra Aarhus Kommune

Foreningen mangler afklaring af støtte fra Aarhus Kommune

Dansk Dyreværn Århus/The Voice of Pets er ved at løbe tør for penge og har endnu ikke fået en konkret aftale i stand med Aarhus Kommune. På den helt korte bane er den daglige drift sikret primært via indsamling fra private, men fremtiden er usikker.

The Voice of Pets har økonomiske problemer og er i risiko for at måtte lukke, da donationer fra arv har været stærkt faldende gennem de senere år, mens behovet for at hjælpe nødstedte kæledyr er steget.

”Dyreinternatet er i en økonomisk kattepine. Derfor har vi længe været i dialog med Aarhus Kommune om en redningsplan, som bl.a. sikrer, at der bliver taget hånd om herreløse katte. Vi havde håbet og regnet med, at der var en afklaring inden jul. Det er desværre ikke tilfældet,” siger Jesper Søderberg, som er direktør for Dansk Dyreværn Århus/The Voice of Pets.

Kommunen har i godt et år været uden aftale om indfangning, pleje og videreformidling af herreløse katte. Det er en uholdbar situation, da to herreløse katte kan blive til 1200 katte på bare to år.

Livstegn fra Aarhus Kommune

Jesper Søderberg ser det som et positivt tegn, at han netop har modtaget en mail fra borgmester Jacob Bundsgaard, som vil tage skridt til et møde medio januar med henblik på en politisk behandling af internatets situation.

”Vi har brug for, at der kommer en hurtig afklaring i januar. Afklaringen med kommunen er vigtig af hensyn til dyrene, de mange frivillige og vores lille skare af medarbejdere. I mellemtiden er jeg dybt taknemmelig over, at en løbende indsamling af penge fra private i hele landet samt en mindre arv sikrer, at internatet ikke lukker og slukker lige efter jul,” siger Jesper Søderberg.

Byrådsmedlemmer inviteret

Dyreinternatet har indbudt alle byrådsmedlemmer til et orienterende møde i begyndelsen af det nye år. Dette sker i små corona-korrekte grupper, hvor de kan høre om den økonomiske baggrund for at drive et dyreinternat. Desuden bliver byrådsmedlemmerne indviet i, hvad bestyrelsen og ledelsen konkret har gjort for at bringe dyreinternatet i balance. Dette sker for at give det enkelte byrådsmedlem den bedste baggrund for at træffe en beslutning og for at sikre fremdrift i den politiske proces.

Jesper Søderberg udtaler: ”Vi har stået i venteposition længe og glæder os over, at der nu trods alt er gang i den politiske proces. En mindre arv og borgernes store opbakning holder os oven vande lidt tid endnu – især fordi borgerne fortsætter med at støtte os. Men det er utroligt hårdt at skulle hoppe fra tue til tue. Så det er vigtigt, at kommunen kan og vil hjælpe os. Samtidigt håber vi på, at der ikke kommer mange herreløse dyr til vores port.”

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.