Forskningsudvalg

Forskningsudvalg

Af Laerke - 31. Mar 2020

Om forskningsudvalget 

Med fødderne solidt plantet i den praktiske verden, kender vi til de udfordringer kæledyr og deres ejere kan have i deres liv sammen. Derfor er det vigtigt for os hele tiden at forbedre den faglige viden, så de får det bedst mulige liv sammen.

Vores forskningsudvalg holder sig ajour med den seneste viden og er med til at skabe den. Udvalget udarbejder sammen med relevante forskere og samarbejdspartnere forskningsprojekter, der kan forbedre livet for kæledyr sammen med deres mennesker.

Her kan du læse om et af de forskningsprojekter, som vi har været en del af:

forskningsudvalget

Undersøgelse på Københavns Universitet:

Fordom afblæst: det er ikke dårlig opførsel der sender kæledyr til dyreinternat

 

Det er et spændende og meget vigtigt arbejde, som kan danne grobund for den værdi kæledyr bør have i vores samfund og den værdi kæledyr kan tilføre menneskers liv.

Udvalget består af:

Lisa M. Nielsen
Psykolog

Lisa M. Nielsen, cand.psych.

Lisa har speciale indenfor tilknytningen mellem kæledyr og mennesker og er bachelor i sorgen over at miste et kæledyr. Lisas praktiske erfaring indenfor psykiatrien har hun fra diverse døgninstitutioner.

Publikationer

Sorg efter tab af selskabsdyr. Tia G.B. Hansen & Lisa M. Nielsen. Psyke & Logos (2018), 39, 127-143. 

 

Kirsten Haug
Kommunikationschef

Kirsten Haug, cand.agro. i husdyrvidenskab og digital journalist

Kirsten har speciale i adfærdsbiologi og er bachelor i reproduktionsbiologi. Kirsten har adskillige års erfaring med at formidle forskningsresultater fra den naturvidenskabelige verden til forskellige målgrupper.

Publikationer

Dyrene betaler prisen – en bog om dyrevelfærd. Af Gitte Quisgaard-Knudsen & Kirsten Haug. Publ. Billesø & Baltzer (2001).

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.