Fra tragedie til drømmehjem: Thors historie

Fra tragedie til drømmehjem: Thors historie

Med fokus på det bedste match mellem hund og menneske, fortæller hundetræner Karina Hindborg med glædestårer om hunden Thor, som fandt sit drømmehjem ude på landet.

I september fik vi en smuk unghund ved navn Thor ind på internatet. Han var af racen Hvid Schweizisk Hyrdehund. Omstændighederne for hans indlevering var yderst trist. Han havde et par måneder forinden mistet sin ejer i et trafikuheld. Selvom han stadig boede i samme hjem med sin anden ejer, var opgaven i at give Thor det hjem han fortjente og var vant til, en uoverkommelig opgave for den efterladte til afdøde oveni at bearbejde egen sorg.

Da vi mødte Thor første gang, troede vi, at Thor også havde været med i biluheldet, fordi han havde flere forholdsvis nye ar på begge forben. Det viste sig at være ar efter bidsår fra den tilbageblivende ældre hund, som efterhånden var godt træt af Thors ungdomsnøkker. Så dét i sig selv med to store hunde, som ikke fungerede sammen, var endnu en grund til, at beslutningen om at kontakte internatet, var blevet truffet.

En glad hundedreng

Thors fortid har ikke altid været nem, og da familien i sin tid overtog ham, var han en skræmt stor hvalp. Med tid og kærlighed fik de ham ud af sin skal, og på internatet blev vi modtaget med åbne poter af en særdeles tillidsfuld og glad hundedreng.

Selvom det var enormt hårdt for ejer at skulle sige farvel til Thor, var hun tryg og glad for, at vi nu tog over og ville arbejde på at finde det bedst mulige hjem til ham.

Hjælp i livskriser

Personalet på internatet oplever ofte at stå overfor mennesker i livskriser, hvor de er nødt til at opgive deres kæledyr med håbet om det liv, som de ikke selv synes, de kan opfylde for dyret. Og selvom vi er professionelle omkring overdragelse af dyrene, sker det, at vi har brug for fem minutter bagefter, når ejer er gået til lige at sunde os ovenpå den sorg, det er at skulle sige farvel, og til tider lader vi en lille tåre trille, inden vi igen smilende modtager den næste kunde.

Spørgsmål sætter tanker i gang

Thor blev klar til adoption og kom på vores hjemmeside med oplysninger fra sit tidligere hjem, og hvad vi vurderede, han ville trives med. Som forventet fik vi rigtig mange henvendelser.

Som et nyt tiltag på vores hjemmeside, er det nu muligt at ansøge om adoption direkte på det enkelte dyr. Og det er en stor hjælp for personalet. De interesserede udfylder det skema, vi har sat op på hjemmesiden og besvarer spørgsmålene. På den måde sparer vi tid – tid vi kan bruge på dyrene.

Det hjælper os til at have et bedre overblik, især på de dyr, som får stor interesse og mange henvendelser. Men vi håber også, at folk ser det som en hjælp til at sætte tankerne i gang, omkring processen i at overtage et nyt familiemedlem.

Kemi er vigtig

Så snart vi får mere end én henvendelse på et dyr, ved vi, at vi er nødt til at skuffe nogen, fordi vi som i det her tilfælde, kun har én Thor.

Det hænder dog, at folk kommer på internatet og møder det dyr, de har ansøgt om at besøge, og så er der slet ikke den ønskede kemi, eller dyret opfører sig på en helt anden måde end man havde forventet. I det tilfælde er det mest fornuftigt at takke nej, da netop det gode match og kemi imellem dyr og familie, bare er så vigtigt for en vellykket adoption.

Et aktivt liv til en aktiv hund

Vi læste de mange gode ansøgninger igennem og valget faldt på en ung landmand og kæreste, med masser af mulighed for at aktivt udeliv, for en lige så aktiv unghund i sin ’bedste’ teenageperiode.

For Thor havde brug for både at blive udfordret fysisk, men lige så meget mentalt. Han havde en generel utålmodighed omkring alle de ting vi foretog os med ham. Han mente bestemt, at øvelser som ro, eller at gå i et normalt tempo, var særdeles unødvendigt, hvilket han gjorde meget ud af at fortælle os med sin ’schæfer snakken’.

På ét punkt var vi meget spændte, fordi familien havde i forvejen en lille mops på under et år. For selvom Thor var vant til at komme i hundeskov og var glad for andre hunde, havde han trælse oplevelser med sig fra den anden hund, han havde boet sammen med.

Et møde fyldt med spænding

I første omgang skulle parret dog møde Thor alene, så de kunne lære ham lidt bedre at kende. Imens måtte mopsen Luna vente i bilen på, at det blev hendes tur.

 Parrets tilgang til Thor var fantastisk, også selv om Thor havde svært ved at falde til ro, så forblev de rolige og tålmodige overfor ham. Så næste skridt var, at de to hunde skulle møde hinanden.

Jeg tog derfor Thor med ned i vores store aflukkede hundepark, hvor vi i ro og fred kunne gå en tur, parallelt med de to hunde, for at se hvordan de reagerede på hinanden, inden de eventuelt skulle hilse. Og hvad der derefter skete, var ren magi. Den ellers så utålmodige og hurtigt kørende Thor, blev med et trylleslag en HELT anden hund.

Med ét faldt der en utrolig ro over ham, imens unghunden Luna hoppede og dansede omkring ham i sin glæde for at hilse. Vi stod tre mennesker måbende, over det pludselige og meget tydelige skifte i Thor. Og hans tilgang til Luna var med stort overskud og ro, som jeg kun havde turdet håbe på.

Livet på landet med kirsebærgrise

Vi kunne næsten ikke få armene ned over, hvor godt det hele gik, men vi sendte parret hjem på en overnatning, så de kunne snakke det igennem i ro og mag, inden de besluttede sig. Vi var meget spændte på deres svar og blev enormt glade, da de vendte tilbage med, at de gerne ville tilbyde Thor et nyt hjem.

Dagen efter kunne Thor derfor vende snuden mod sit nye liv, hvor han på sigt skal hjælpe med at passe kirsebærgrisene på gården. Og med sine evner som hyrdehund, får han nok at se til med at hjælpe sin nye ejer med at samle grisene ind fra markerne, hvor de lever et skønt frit liv.

Vi er så heldige at kunne følge Thor på Facebook i sit nye hjem, og vi kan da godt røbe, at nogen af os, måske havde lidt glædeståre i øjenkrogene, da vi et par dage efter han var ankommet i hjemmet, lå snorksovende i en traktor, på ’hårdt’ arbejde sammen med sin nye ’far’.

Held og lykke Thor, vi glæder os til at følge dig på dit nye eventyr.

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.