Har din hund brug for en hundejakke?

Har din hund brug for en hundejakke?

Af Anne - 02. Mar 2021

Hundejakker og dækkener

Har du overvejet om din hund har brug for en jakke her i vinterkulden? En hundejakke hjælper din hund med at holde varmen, når vinden rusker og det bliver koldt udenfor. Der er flere hunde end vi tror, der har brug for en jakke eller et dækken i de kolde måneder.

Efter flere tusind år, som menneskets bedste ven, er vores hunde blevet domesticeret. Din hund er formentligt vant til at opholder sig inde i din dejlige varme stue og ikke udenfor i naturlige temperaturer, som her i vintermånederne kan falde til langt under frysepunktet. Din hunds underuld, som hjælper den med at holde varmen, bliver grundet vores domesticering ikke udviklet i samme grad som tidligere. Dette gør, at mange hunde ikke på samme måde er i stand til at modstå vind og vejr.

Begynder din hund først at ryste, når I er udenfor, er det formentlig, fordi den lider af ”hypotermi”. Her er din hunds bevægeapparat blevet så koldt, at den begynder at ryste, for at få varmen. Dette er et af din hunds naturlige signaler som fortæller, at det er tid til at søge varme. Vi mennesker har samme mekanisme, når vi fryser.

 

Læs mere om hypotermi

 

Hvilke hunde har behov for en hundejakke?

Som udgangspunkt har korthårede og tyndpelsede hunderacer, eller hunderacer uden den varmende underuld brug for en jakke eller et dækken. Dette gælder racer som beagle, boxer, fransk bulldog, shih tzu og terrier. Hertil har helt små racer som chihuahua og gravhunde også brug for lidt ekstra hjælp til at holde varmen om vinteren.

Større hunderacer, som Schæfer, Berner sennenhund og Collie afgiver helt naturligt mindre varme til omgivelser, og holder derved varmen bedre. Dog kan flere store eller mellemstore hunderacer som, Greyhound og Whippet også have nytte af et dækken eller en jakke, da de ikke har en tyk, tæt, naturlig pelsfrakke.

Hundejakke og dækken

Der findes mange forskellige former for hundejakker, dækkener, trøjer, veste mm. Derfor er det vigtigt, at du finder én eller flere som passer til netop din hunds behov.

 

Hvalpe og ældre hunde

Har du en hvalp eller en ældre hund? Både hvalpe og ældre hunde har stor fordel af at bære et dækken eller en hundejakke, når det blæser, regner eller sner. Din hvalps pels er ofte ikke fuldt udviklet og derved har den sværere ved at holde på varmen. Hos ældre hunde hjælper et dækken med at holde hundens led og lemmer varme og smidige.

 

Har du din hund med på tur?

Går du til hundetræning, på jagt eller til konkurrencer med din hund? Din hund kan ofte drage stor nytte af et dækken til og fra fysiske aktiviteter. Der kan nemlig forekomme store temperaturforskelle under transporten. Er din hund blevet våd og kold, når I har været ude, kan et dækken eller tæppe i bilen hjælpe din hund med hurtigere at få varmen igen. Det kan også være en fordel, med et dækken eller en jakke til din hund, inden I skal ud at være aktive sammen, så din hunds led er varmet op, inden de fysiske aktiviteter starter. Dette mindsker også risikoen for skader hos din hund.

 

Har du en hundejakke i overskud?

I februar 2021 donere vi blandet andet 75 overskudende hundejakker til hjemløse og deres hunde i Aarhus og omegn.

Gennem de seneste måneder har godhjertede danskere doneret nye og brugte hundejakker til foreningen The Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus, der driver et internat for kæledyr i Tranbjerg syd for Aarhus – og derfor er der også blevet mulighed for at tænke på de hjemløse.

Læs hele artiklen fra stiften 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.