Hund og menneske træner sammen til psykiatrisk servicehund

Hund og menneske træner sammen til psykiatrisk servicehund

At have en psykiatrisk servicehund kræver certificering. Har du allerede en hund, kan vi hjælpe jer med at blive certificeret sammen. Når I har bestået testen, kan I færdes steder, hvor hunde normalt ikke får lov at komme.

En psykiatrisk servicehund er en helt almindelig familiehund, der er trænet til at hjælpe dig, så du føler dig tryg ved at komme steder, du normalt har svært ved at komme på grund af dine psykiske udfordringer.

Lær hinandens signaler at kende

Hvis du har en psykiatrisk diagnose, som for eksempel depression, angst eller PTSD (Posttraumatisk Stresslidelse), kan vi hjælpe dig med at blive certificeret sammen med din hund.

“Hunden hjælper sit menneske med at føle tryghed. Og det er vigtigt for mennesker med psykiatriske diagnoser, fordi hunden opfanger vores mentale tilstand længe før, vi selv er klar over, hvordan vi har det, og den reagerer på det. Derfor træner vi hund og menneske sammen fra starten, så de lærer hinandens signaler at kende. For har du en psykiatrisk servicehund, skal du jo også lære hundens signaler til dig at kende”, forklarer Trine Bargmann, koordinator for psykiatriske service- og terapihunde.

Når hund og menneske træner sammen, er de det, vi i fagsprog kalder en ekvipage. Det der gør jer til en god ekvipage, er samarbejdet, sammenholdet og samhørigheden. Under hele træningen får I tilknyttet en The Voice of Pets træner, som hjælper og underviser jer på vejen til den afsluttende test. Når I har bestået den, er I certificeret.

Det er et stort øjeblik for de psykisk sårbare mennesker, når de bliver certificeret sammen med deres hund.

Servicehunde skal også holde fri

Herefter får du et ID-kort, og din hund får en servicevest, som signalerer, at I må komme steder, hvor hunde normalvis ikke må komme. Andre borgere bliver på den måde opmærksomme på, at de skal tage hensyn til jer.

“Det er et stort øjeblik for de psykisk sårbare mennesker, når de bliver certificeret sammen med deres hund. De kan begynde at lave nogle af de ting, vi andre tager som givet, som for eksempel at handle ind, tage bussen eller tage et arbejde. Som træner er det også et helt særligt øjeblik, samtidigt gør vi en del ud af at sikre, at hunden ikke altid er på arbejde, men også kan holde fri og være et helt almindeligt kæledyr”, lyder det fra Trine Bargmann.

Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at:

Kontakte os

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.