Jeg har fundet et kæledyr

Af Campfire Lars - 17. Mar 2020

Jeg har fundet en kat

Katte kan nemt komme på afveje eller beslutte sig for at lede efter nye steder at bo. Hvis du har fundet en kat, eller den har fundet dig, er det derfor ikke sikkert, at den er herreløs. Den kan blot være på spadseretur i området.

Hvad gør jeg?

 1. Er katten øretatoveret?
  Det første du skal gøre, er at tjekke om katten er ørertatoveret. Hvis den er det, skal du kontakte de to katteregistre i Danmark:

  Vær opmærksom på, at der findes to registre, og katten muligvis kun er registreret i det ene. Alternativt kan du kontakte os eller en dyrlæge, så vi kan hjælpe med at finde ejeren.

 2. Er katten ikke øretatoveret?
  Da det ikke er lovpligtigt i Danmark at mærke sin kat, er der desværre mange tamkatte, som ikke er mærket med øretatovering eller chip, og så er det svært at finde frem til ejeren af katten. Hvis du er på Facebook, er der mange grupper, hvor du kan fremlyse katten. Eksempelvis ’Efterlysning og Fremlysning af dyr i Østjylland’. Du kan også fremlyse katten ved at sætte plakater med foto og beskrivelse af katten op i området.
  Er katten ikke øretatoveret, men pæn, velplejet og velnæret, er det ret sandsynligt, at den har et sted at bo, og så er det nok at du holder øje med den. Hvis du ser den hver dag, og den bliver tyndere og tyndere, er det en god ide at kontakte os, for så er det muligt, at den ikke kan finde hjem og derfor ikke får noget at spise. Du kan prøve at sætte en hvid bukse-elastik om halsen på katten, og skrive dit telefonnummer derpå. Det er vigtigt, at det er en elastik, så katten kan trække hovedet ud, hvis den hænger fast. Hvis du ikke hører fra ejeren, kan katten afleveres hos os.
  OBS: Er det en hunkat, er det en meget god ide at tjekke hendes dievorter. Mange af dem har i sommerhalvåret killinger, og hvis man afleverer morkatten hos os, så kan killingerne ikke die, og de vil derfor dø af sult. Er katten meget mager og forhutlet, er du velkommen til at kontakte os, for at høre om vi kan hjælpe. 

 

Er du i tvivl? Vi hjælper dig gerne på rette vej.

kontakt os

 

jeg har fundet en hund

Jeg har fundet en hund

Hvis du har fundet en herreløs hund, skal du ringe til politiet. Så sørger de for, at anbringe hunden på et internat i nærheden, og fremlyse hunden, så den kan komme hjem til sin ejer igen.

Kontakt politet.

Er du i tvivl? Vi hjælper dig gerne på rette vej.

kontakt os

 

Jeg har fundet en kanin

Hvis du har fundet en herreløs kanin, kan du indlevere den på et af landets internater. Du kan med fordel også fremlyse den i Facebookgrupper, eksempelvis Efterlysning og fremlysning af dyr i Østjylland.

Hører du ikke fra ejer, kan du aflevere kaninen på vores internat.

Er du i tvivl? Vi hjælper dig gerne på rette vej.

kontakt os

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.