Loke vogter i mørket

Loke vogter i mørket

Af Laerke - 17. Apr 2020

Note: Lokes ejer ønsker at være anonym. Hun bliver derfor kaldt Camilla i dette interview

 

Loke er certificeret psykiatrisk servicehund og har hjulpet Camilla igennem otte psykiske diagnoser frem til et normalt liv, hvor hun føler, at hun kan klare alt.

Camilla er 29 år og har otte psykiske diagnoser, hvoraf de fleste er centreret omkring angst og fobier. Det gav hende naturligvis en række udfordringer i hverdagen tidligere; især hendes angst for mørket.

”Det var ret hårdt dengang, og det var svært at komme ud”’, fortæller Camilla.

Hun kunne for eksempel ikke tømme postkassen lige ude foran hendes lejlighed, når først det var blevet mørkt, og i vinterhalvåret undgik hun ofte at tage til sociale arrangementer på studiet, fordi det ville nå at blive mørkt, inden hun kunne komme hjem.

Men så fik hun Loke. Som hvalp skulle Loke ud og lære at være i mørket.

”Det flyttede fokus meget at skulle tænke på hvalpen i stedet, og at der var et væsen, man skulle tage sig af”, forklarer Camilla.

Langsomt kunne hun også begynde at bevæge sig ud til postkassen i mørket alene.

”Jeg tænkte, at hvis der står nogen derude og jeg skriger, så kommer Loke jo farende, så jeg kan godt gå derud og lade døren stå åben”, fortæller Camilla.

Camilla tog tidligere medicin, der som almindelig bivirkning gav hende mareridt, hver gang hun sov. Loke lærte hurtigt at reagere på Camilla ændrede vejrtrækning under et mareridt, og vækkede hende derfor, så snart han opfangede det.

”Jeg kom helt til at tude den første gang, han gjorde det, fordi så føltes det bare så meget mere sikkert”, fortæller Camilla lettet.

Loke er både certificeret og re-certificeret psykiatrisk servicehund og har igennem de sidste fem et halvt år hjulpet Camilla så meget, at hun føler, at mange af hendes diagnoser ikke længere er gældende.

”Hvor jeg ingenting kunne før, så er der ikke rigtig noget jeg ikke kan i dag”, fortæller Camilla stolt. ”Jeg vælter måske lidt mere [psykisk] end andre, men så er Loke der med det samme, og så læner jeg mig lidt op ad ham”.

Det var trygheden i aldrig at være alene, der virkelig hjalp Camilla, og pludselig kunne hun slappe helt af, når hun var ude af de svære situationer.

I dag har hun et fuldtidsjob, hvor hun ikke behøver at have Loke med. Samtidig venter hende og kæresten barn, og de har et hus sammen, som de selv passer.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.