Marvin tager presset i Franks hverdag

Marvin tager presset i Franks hverdag

Af Laerke - 16. Apr 2020

For Frank byder hverdagen med PTSD på mange udfordringer. Heldigvis har han sin psykiatriske servicehund Marvin, som giver ham mod til at overkomme dem.

Marvin er ikke en stor hund. Han er faktisk en lillebitte chichuahua. Det betyder dog ingenting for Marvins ejer Frank, for selvom folk kærligt griner af Marvins størrelse, så er han en kæmpe støtte for Frank. Marvin gør nemlig Frank i stand til at trives i sin hverdag med svær PTSD.

”Jeg har ikke brug for en 65 kilo rottweiler; jeg har brug for companionship [kammeratskab, red.], ro og tryghed, og det giver han mig”, fortæller Frank.

Marvin er certificeret servicehund. Det betyder, at han er trænet til at hjælpe Frank med de udfordringer, han står med i kraft af sin psykiatriske diagnose. Frank har især svært ved større forsamlinger af mennesker, hvilket gør for eksempel offentlig transport og indkøb til store forhindringer i hverdagen. Men Marvin har vendt op og ned på Franks udfordringer og hans liv, fordi han hjælper ham i de situationer, hvor han har det svært.

”Mit liv er blevet 200 procent bedre, og min generelle heldbredstilstand er blevet meget bedre”, konstaterer Frank. Hans medicinforbrug er også blevet skåret meget ned, takket være Marvins hjælp.

Hjerte mod hjerte

Som certificeret psykiatrisk servicehund har både Marvin og Frank nu lært at aflæse hinandens signaler. Marvin har visse arbejdsredskaber. For eksempel, når han kan fornemme, at Frank går i ’stressmode’. ”Han sætter sig foran mig og gør konsekvent af mig for at henlede min opmærksomhed eller fortælle, at der er noget galt”, fortæller Frank.

”Jeg kan også tage ham op under mit overtøj, hvor vi fysisk er tæt på hinanden og kan mærke hinanden. Han kan mærke mit hjerte, og jeg kan mærke hans ro”, forklarer Frank om den tryghed, de to kan give hinanden, når omgivelserne bliver for meget.

”Han er stjernen i mit liv”; erklærer han stolt. ”Det er imponerende, at så lille en størrelse kan indeholde så meget. Han betyder alt for mig.”

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.