Når mennesker har det svært, taber dyrene

Når mennesker har det svært, taber dyrene

Hunden Kuna blev efterladt bundet til vores stakit ude ved vejen foran internatet i Tranbjerg. Heldigvis fandt en af vores medarbejdere hende i god tid.

Kuna havde ikke en helt almindelig start på sit internats-ophold. Hun blev ved et tilfælde fundet ved internatet, hvor hendes tidligere ejer havde stillet hende.

Den lille chinese crested blev ikke efterladt i en ond hensigt – tværtimod. ”Ejeren gjorde det i afmagt, for hun var havnet i en rigtig presset situation”, fortæller Lena Jensen fra vores hundeteam.

En tragisk afsked

Som så mange andre af internatets hunde, blev Kuna indleveret i håb om et bedre liv til den elskede følgesvend.

Kunas tidligere ejer havde skrevet en mail til internatet, men inden vi kunne nå at reagere, havde hun efterladt hunden.

”Vi ville selvfølgelig hellere have haft, at hun kom ind på gårdspladsen og bad om hjælp, for det er jo dét, vi er her for”, fortæller Lena.

For det var et rent tilfælde, at vi fandt Kuna. Hun stod bundet ved stakittet foran vores internat, hvor vi ikke kunne få øje på hende, efter vi var mødt ind.

”Det var min kollega, der tilfældigvis cyklede forbi, og så Kuna. Hvis ikke hun var blevet opdaget ret hurtigt, så kunne hun være blevet syg, for hun havde ikke noget tøj på, og hun stod i skyggen. For sådan en lille hårløs som hende, så er det rigtig koldt at stå sådan”, forklarer Lena.

Opholdet på internatet

Lena prøvede forgæves at få kontakt til ejeren, både på telefon og mail. Heldigvis kontaktede nogle af ejerens venner os for at fortælle om Kuna.

”Hun havde haft det godt hos ejeren, og hun var ikke en mishandlet hund”, konstaterer Lena.

Derefter kontaktede internatet politiet og spurgte, om vi kunne bruge den mail, ejeren havde sendt, som overdragelse af hunden. Det kunne vi heldigvis, og jagten på Kunas nye hjem kunne begynde.

Kuna var nemlig ked af at være på internatet.

”Chinese crested er en meget social race. De vil helst være sammen med andre hele tiden, og gerne på armen af ejeren”, påpeger Lena.

Lena og hendes kolleger forsøgte at aktivere Kuna lidt mere i løbet af dagen, men da Kuna endnu ikke er helt fuldvoksen, var det begrænset, hvor meget de måtte gå ture med hende.

”Vi prøvede at bygge huler, så hun kunne gemme sig, og vi fandt ud af, at hun godt kunne lide at ligge højt oppe, så vi lagde et tæppe ovenpå hendes hundehus, så hun kunne ligge der. Men ligeså snart vi gik fra hende, så var hun ked af det”, fortæller Lena.

Lykken venter lige om hjørnet

Heldigvis for Kuna var hendes ophold på internatet meget kort. Hun blev indleveret onsdag, og da vi kunne se, at hun ikke trivedes, når hun var alene, var det vigtigt at reagere hurtigt. Vi lavede derfor et opslag om hende på Facebook om fredagen, og allerede lørdag eftermiddag havde hun fundet et nyt hjem.

”Jeg vidste godt, at det ville gå hurtigt, for dem, der har chinese crested racen, går meget op i det”, påpeger Lena og uddyber: ”Jeg søgte ind i en facebookgruppe for racen for at dele hende der, men da jeg blev lukket ind, var vores facebook-opslag allerede blevet delt der.”

Kuna er kommet ud i et kærligt hjem, som har erfaring med forsigtige hunde.

”Det er jo et traume for en hund at blive efterladt på den måde, som Kuna blev, og det har hendes nye familie erfaring med”, fortæller Lena. ”Familiens anden hund er også en kinesisk hårløs, og på sigt vil han kunne blive en rigtig god støtte for hende.”

I sit nye hjem får Kuna god ro og tid til at være sig selv. Hun kan sidde på armen af sin ejer hele dagen, hvis det er dét, hun har lyst til, indtil hun bliver modig nok til komme ned.

En omsorgsfuld opfordring

Selvom det endte godt for Kuna, er det stadig et traume for hunden at blive efterladt på den måde, og måske er vi ikke så heldige at opdage dem i god tid en anden gang.

”Hvis man har det svært i Danmark, så er det dyrene, der taber”, påpeger Lena.

Det er i dialog med ejerne, at vi bedst kan hjælpe dyrene videre til et nyt, kærligt hjem.  Derfor opfordrer Lena folk til at tage fat i os i stedet for bare at stille deres dyr ved vores internat.

”Vi vil jo hellere have, at folk kommer og snakker med os, for vi er her for at hjælpe dem, der har det svært, og som ikke længere kan tage sig ordentligt af deres kæledyr”, forklarer Lena.

 

Du gør en forskel

Kun med din hjælp kan vi fortsætte vores arbejde for hunde som Kuna, og vende deres triste skæbner til lykkelige slutninger. Vi er dybt afhængige af frivillige bidrag og hvert enkelt gør en forskel. Tak!

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.