Pasning og pleje af din kanin

Pasning og pleje af din kanin

Af Laerke - 25. May 2020

Hvordan fodrer jeg bedst min kanin? Sådan bliver vi tit spurgt – og vi vil selvfølgelig rigtig gerne hjælpe. Kost har en stor betydning for kaninens fysiske og mentale sundhed. Får kaninen ikke den ernæring, som den har brug for, får den en ubalance i kroppen, som kan påvirke dens adfærd og trivsel.

Kaninens fødekilder bør umiddelbart fordeles således:

  • 80% hø/græs
  • 15% grønt
  • 4% pellets/tørfoder
  • 1% godbidder

 

Hø er vigtigt for kaniner

Hø er kaninens primære kilde til fibre og er den vigtigste del af dens kost. 80% af din kanins kost skal derfor bestå af hø.

Hvor meget grønt skal min kanin have?

15% af kaninens foder skal bestå af grønt, herunder salat, grøntsager, samt blomster og urter.

Pellets eller tørfoder er kun et supplement

Mange tror, at kaninen primært skal spise pellets, altså tørfoder, men pellets bør faktisk højest udgøre fire procent af kosten.

Hvilke godbidder er gode for min kanin?

Vil man gerne give sin kanin en godbid, kan det med fordel være frugt. Godbidderne må højst udgøre én procent af den daglige kost.

Grene sliber din kanins tænder

Som supplement til kosten kan du med fordel give din kanin forskellige grene, da de er fulde af næring og er med til at slide kaninens tænder korrekt.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.