Sia giver Charlotte selvværdet tilbage

Sia giver Charlotte selvværdet tilbage

Af Anne - 08. Sep 2020

Charlottes psykiatriske servicehund, Sia, hjælper hende i en angstpræget hverdag. Charlotte fortæller her sin egen historie.

Min angst overtog mit liv

Jeg kunne ikke selv handle, gå uden for en dør eller tage til møder. Jeg undgik kontakt med andre og større menneskemængder. Blev mere og mere ensom og deprimeret.

Helt tilfældigt prøvede jeg at lave en blog med min gamle hund for at få den kontakt med andre mennesker, bare uden samværet. Folk kunne følge os på gode og dårlige dage. Jeg fik råd og vejledning og en følelse af, at jeg kunne finde ud af noget.

Jeg har i flere år brugt mine hunde som støtte i hverdagen, men med begrænsninger, da jeg ikke har kunnet tage dem med ud og handle. Hunde har altid formået at få mit humør op, når det har været i bund, og når selvmordstankerne har været aller slemmest, har hunde formået at få mig ud af den tilstand.

Succesen med bloggen tog til og derfor lavede jeg en ny til min nye hund, Sia, da min gamle hund blev aflivet. Derigennem blev jeg bekendt med Trinitas, som det hed dengang.

Sia blev godkendt til træningen som psykiatrisk servicehund og i 2020 blev hun godkendt til træning i butikkerne. På daværende tidspunk, havde jeg ikke kunne komme i butikker i et års tid.

Hurtigt blev det nemmere og nemmere, da jeg holdt fokus på Sia, og hun kunne mærke, hvis min puls steg, og få stoppet mine angstanfald, stort set inden de kom. Hun gør mig opmærksom på, at der er et angstanfald på vej, ved at gø, dutte mig på benet og hoppe op af mig.

Ved at jeg har fået Sia som servicehund, betyder det, at jeg nu kan:

  • Køre i offentlig transport (nogle gange)
  • Handle selv
  • Komme ud i storcentre
  • Komme ud i større forsamlinger
  • Kunne overskue dagligdagen mere
  • Være mere social
  • Cafe/restaurant-besøg
  • Tage til arrangementer

Min tiltro og selvværd til mig selv er markant ændret, hvilket jeg også kan mærke, når vi er på hundeudstillinger. Jeg har fået et helt andet samarbejde med Sia og generelt er jeg mere på, selv når der er andre mennesker.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.