Re-certificering af den psykiatrisk servicehund

Re-certificering af den psykiatrisk servicehund

Af Laerke - 08. Apr 2020

Re-certificeringen af den psykiatriske servicehund, Loke

Frederikke og Loke bestod onsdag d. 4. marts 2020 deres re-certificering. Frederikke bruger primært Loke, når hun skal ud at handle ind eller benytte sig af offentlig transport. Derudover har Loke hjulpet hende igennem en uddannelse. Han har dog ikke altid været med hende i skole, da han har hjulpet hende så meget, at hun nu godt kan tage visse steder hen alene.

Under deres re-certificering i et supermarked, var det let for deres tilknyttede træner, Lotte, at se kontakten mellem dem. Selvom varerne på supermarkedets hylder var spændende, vidste Loke godt, at han havde vesten på og var på arbejde for at hjælpe Frederikke.

Under gåturen hjem, var der heller ingen slinger i valsen. Her gik Loke helt tæt på Frederikke, selv uden at være holdt i snor.

”Det er især denne kontakt mellem ejer og hund, vi ligger vægt på, både når vi certificerer og re-certificerer vores psykiatriske servicehunde”, siger Trine Bargmann. Loke har hjulpet Frederikke så meget, at hun nu er i bedring og ikke har brug for ham på samme måde, som hun havde i starten.

Skulle der komme en dag, hvor Frederikke ikke længere har et dagligt servicebehov, kan hun altid vælge at ’pensionere’ Loke. Pensioneres en psykiatrisk service- eller terapihund, afleveres vest og ID-kort.

Du kan se flere billede fra re-certificeringen på vores Instagram – her samler vi en masse om psykiatriske service- og terapihunde.

Note: Lokes ejer ønsker at være anonym. Hun bliver derfor kaldt Frederikke i denne artikel.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.