Pellets eller tørfoder er kun et supplement

Pellets eller tørfoder er kun et supplement

Af Anne - 23. Jun 2020

Mange tror, at kaninen primært skal spise pellets, altså tørfoder, men pellets bør faktisk højest udgøre fire procent af kosten. På internatet i Tranbjerg giver vi kun pellets som supplement til kaniners foder og kun ca. 24-25g om dagen.

 Pellets er dog en væsentlig del af kaninens kost, da de er en balanceret kilde til vitaminer og mineraler. Pellets skal indeholde mindst

  • 20% fibre
  • 12-14% protein
  • højst 3% fedt
  • højst 1% calcium

Pellets skal være monokomponente, hvilket vil sige, at alle pillerne ser ens ud og indeholder det samme. Fodrer man med müsli-mix, vil kaninen være tilbøjelig til kun at spise de ting, den bedst kan lide.

Pellets har et højere indhold af sukker og stivelse end hø, og derfor også flere kalorier, hvilket øger risikoen for tandproblemer, hvis kaninen ikke får nok hø. For at pellets skal kunne holde længe har de et lavt indhold af vand, hvilket ikke er godt for urinvejene. Sørg derfor for, at kaninen drikker rigeligt vand.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.