Starten til en ny hobby som projektfrivillig

Starten til en ny hobby som projektfrivillig

Projektfrivillighed hos The Voice of Pets giver fleksibilitet, frihed og socialt samvær for brødrene, Dennis og Jesper Jensen, der med deres håndværksmæssige ekspertise har hjulpet med at optimere de gode forhold i vores hundepension.   

Med stor hjælp fra brødene Dennis og Jesper Jensen, der tilbød deres håndværksmæssige ekspertise og tilmed egne materialer, kunne vi hos The Voice of Pets i juni måned optimere de fysiske forhold i vores hundepension. Det giver os mulighed for i endnu højere grad at tilbyde de helt rigtige forhold for de hunde, der overnatter i vores pension. 

Fleksibilitet og frihed i arbejdet

En ny væg er blevet til, så pensionen er delt i to med en lydtæt dør imellem. Hvis en meget vokal hund befinder sig i lokalerne, har vi nu mulighed for at lukke af mellem afdelingerne. Det giver mere ro for de andre hunde, når vi lufter og fodrer hundene.

Projektet har dog udelukkende kunnet lade sig gøre, fordi Dennis og Jesper frivilligt tilbød deres fritid til at hjælpe til hen over en weekend. Det har de også tilbudt at gøre, når vi går i gang med de samme tiltag i hundemodtagelsen. Det er her, de herreløse hunde bor, indtil de finder deres drømmehjem- og familie. Derfor er vi meget taknemmelige for, at Dennis og Jesper også hér har tilbudt at give en hånd med. ”Det har været et rigtig frit arbejde, altså, der har jo ikke stået nogen og hængt over os, så vi har gået og passet os selv, det har været rart”, fortæller Jesper.

Muligheden for frivilligt at tilbyde sin hjælp til små som store projekter, er en ny type frivilligt arbejde vi nu tilbyder dig indenfor håndværks- og gartnerarbejde. Arbejdet spænder bredt – helt fra malerarbejde til ukrudtslugning –, hvor du får mulighed for at præge opgaverne og sætte dine kompetencer i spil indenfor den tidsramme, der passer dig. Det er altså ikke en fast frivilligstilling, hvor vi ønsker at se dig oftere, men i stedet en mulighed for at tilbyde din hjælp til de projekter, som kan forbedre forholdene for vores kæledyr og kolleger.

For Dennis og Jesper giver fleksibiliteten og muligheden for at se en ende på projekterne stor mening taget deres arbejds- og privatliv i betragtning: ”Det er meget rart, at man kan se sig ud af det, ’jamen, det her projekt, det kommer til at tage et par dage – og så er det færdigt. Så kan vi bedre overskue det”, fortæller Jesper.

Netop fleksibiliteten og friheden til at udføre projekterne på egen hånd, er en væsentlig fordel i det projektfrivillige arbejde, og for Dennis er det en positiv oplevelse: ”Man får sådan en selvstændig følelse af en eller anden art. Hvis I siger, ’Kan I bygge det hér?’. ’Det kan vi godt, men på vores præmisser.’. Og så bliver det sådan. Der er ikke noget at diskutere.”

Som brødre vi hygger og spiser kage

Ikke nok med at projektet har givet Dennis og Jesper arbejde for hånden, så har projektet også været startskuddet til en ny fælles hobby, hvor de har mulighed for at se hinanden noget mere, end hvad dagligdagen tillader.

Kompetencerne bliver bragt i spil og det har givet anledning til, at brødene har lært nye sider af hinanden at kende: ”Bare måden det foregår på og den måde, vi arbejder sammen på. Det troede jeg egentlig ikke, vi kunne”, fortæller Dennis efterfulgt af et drillende latterudbrud henvendt mod lillebror, Jesper. Jesper tager dog til genmæle og bekræfter storebror i bemærkningen: ”Der er nogen, der tager ud og ser fodboldkampe i weekenderne; vi tager så ud og bygger et eller andet.”

En kold øl blev det også til i ny og næ – og som enhver håndværker der har knoklet løs, meldte sulttrangen sig også. Hér stod vores kollega – og tidligere bager – Lisa M. Nielsen klar med sin famøse drømmekage, der for både Dennis og Jesper er anbefalelsesværdig. Hér var vi måske heldige at have fundet håndværkerens akilleshæl, for som Dennis understreger: ”Kage lokker de fleste håndværkere til.”. Derfor forsikrer vi dig – uagtet om du er håndværker eller ej – at du ikke går sulten herfra som projektfrivillig.

Én anke var der dog; stemningsmusikken i hundepensionen, der er med til at berolige hundene, men som absolut ikke gav Dennis og Jesper anledning til at slappe af. ”Ja, vi skal lige nævne, at det der mindfulness-musik, det er vi ikke fan af.”, lyder det grinende fra Jesper. Hér må vi dog forsikre Dennis og Jesper om, at musikken ikke var til for deres skyld. Vi skulle jo nødig have, at håndværkerne tyr til yoga-’ Hunden’-, og ’Katten’ undervejs i arbejdet. Eller hvad yoga-dyreriget ellers har at byde på.

Derfor lyder opfordringen fra Dennis: ”Jeg tænker, at hvis man eventuelt kunne skifte det ud, når vi er inde i det andet rum, med noget Johnny Madsen.”. Vi tager opfordringen til overvejelse og takker Dennis og Jesper for deres ihærdighed og tålmodighed.

Grib muligheden for et socialt og fagligt fællesskab

Opfordringen falder dog ikke kun på stemningsmusikken, for projektfrivilligheden hos The Voice of Pets er for dem begge anbefalelsesværdig: ”Vi vil håbe, at andre også kan se muligheden i det; grib muligheden for at komme ud at lave noget, de synes er sjovt og hyggeligt.”, lyder det afsluttende fra Jesper.

De bedste betingelser for vores dyr, skaber de bedste betingelser for, at vi kan arbejde for, at kæledyr i Danmark bliver hørt. Hér har vi brug for Dennis’, Jespers og din hjælp som projektfrivillig. Har du hænderne godt skruet på, så tøv derfor ikke med at kontakte os via vores hjemmeside. Opgaverne spænder bredt, og de er hverken for store eller små til, at du kan tage del i dem i et fællesskab, hvor vi løfter i flok og sparer med hinanden.

 

Du gør en forskel

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.