Stor indsamling har givet værdi til internatet på flere måder

Stor indsamling har givet værdi til internatet på flere måder

Indsamlingen fra september til december har gjort en økonomisk afgørende forskel for vores internat i Tranbjerg og hjælper med at klare os gennem vinteren. Men indsamlingen har også givet os meget mere end det.

At hjælpe dyr i nød og drive et internat koster mange penge – og i sommeren 2020 kunne vi se, at der ikke var langt igen. Derfor var det med vemodige, men også håbefulde hjerter, at vi midt i september valgte at sætte en stor indsamling i gang.

Indsamlingens mål var hele 1,5 millioner kroner. Så meget skulle der til, for at internatet kunne holdes åbent og give os tid til at række ud til Aarhus Kommune for en økonomisk håndsrækning.

Hele 100.000 kroner fra godhjertede privatpersoner fandt vej til os på de første 24 timer – en overvældende oplevelse for os alle på internatet. Det var en overvældende oplevelse, der fortsatte efterhånden som vores indsamlingsbarometer klatrede op imod de 1,5 millioner. Det store mål blev nået på fantastisk vis efter tre måneder – den 15. december 2020.

Vores forening vil gerne sige tusind mange tak til alle, som har doneret til vores arbejde. Vi udfører det hver dag med stor passion og stolthed, og sætter uendelig stor pris på opbakningen og hjælpen. Mange bække små gør en stor å.

2020 har været et år, hvor vi har måtte tage ekstra godt om hinanden i en mørk og usikker tid. Det fortæller vores psykolog, Lisa M. Nielsen, mere om i efterfølgende afsnit. Med et åbent sind og lyttende hjerte, står Lisa ikke blot til rådighed for sørgende kæledyrsejere, men også for vores medarbejdere, som i ny og næ har brug for en snak.

Internatlivet på godt og ondt

Som medarbejder kan internatslivet i mange situationer være en følelsesladet affære, hvor man kommer i kontakt med en hel pallette af følelser. Man kan i løbet af kort tid blive ramt af en indre glæde, når det er lykkes at redde og passe et kæledyr, for derefter finde det perfekte match mellem kæledyr og fremtidig ejer.

Dog kan glæden være flygtig. Man står som internatsmedarbejder lige så ofte i en vanskelig situation, hvor man skal tage stilling til, om et kæledyr har de rette forudsætninger for at få et godt liv og hvad der skal til for at sikre det. Nogle gange kan det ende i en vanskelig overvejelse, om hvor vidt en aflivning vil være det mest humane. Denne psykiske udfordring kan medvirke til, at omsorgstrætheden og udbrændtheden kan melde sig. Derfor er det ekstra vigtigt at tale om oplevelser og dele både svære og glædelige oplevelser med hinanden.

Det er internatsmedarbejderne rigtig gode til. Men når vi også mærker befolkningens opbakning i så stor udstrækning, som vi gjorde det i forbindelse med den store indsamling i slutningen af 2020, så hjælper det os også med at håndtere de svære dage. Vi føler, at vi ikke er alene og at mange påskynder og anerkender det arbejde, der udføres på internatet. Det er guld værd.

En anderledes hverdag for de dygtige internatsmedarbejdere

Da coronakrisen rullede ind over os, blev hverdagen med ét anderledes på vores internat. For medarbejderne blev hverdagen mere usikker, for hvordan så fremtiden ud for internatets dyr og for os? Det medførte, at vi rykkede ekstra tæt sammen følelsesmæssigt. Vi gik også i en overlevelsesmodus for at modstå og overvinde krisen med en hjertelig indstilling til at hjælpe hinanden og kæledyrene samt de mennesker der henvendte sig for at søge hjælp på internatet.

Vi har fundet en tryghed i at prøve at opretholde faste rutiner, så hverdagen bliver ved med at have et genkendeligt skær i en verden, der på mange måder ellers er usikker.

Internatsmedarbejderne er et stort og tydeligt bevis på, at det er muligt at fastholde en hverdag, der fortsat beror på vores sædvanlige værdier om medmenneskelighed, omsorg og empati. De yder, ikke alene omsorg for kæledyrene, men også for hinanden. Dette har fortsat været meningsfyldt i en tid, hvor meget andet ikke gav mening. Den store indsamling er et vidnesbyrd om den kæmpe opbakning, der er blevet tildelt de dygtige medarbejdere på internatet.

Hjertevarm jul på internatet i Tranbjerg

Året 2020 har været noget af en hvirvelvind for os alle. Men med omsorg, følelsesmæssigt nærvær, tålmodighed, og smil bag maskerne, kan vi sammen flytte bjerge.

Med de indsamlede 1,5 millioner kroner, har vi kunnet fortsætte vores arbejde og hjælpe rigtig mange kæledyr og mennesker. Nogle kender måske ikke engang helt omfanget, af det vi gør.

Vi hjælper de herreløse kæledyr i nød, som har brug for et midlertidigt tag over hovedet, noget at spise, et dyrlægetjek, og ikke mindst et nyt kærligt hjem. Men vi står også klar til at hjælpe på endnu flere måder. Vi tager os af de kæledyr, som er blevet væk fra deres ejere og skal have hjælp til at finde hjem igen. Vi hjælper de kæledyr, som ikke bliver behandlet ordentligt i deres hjem – både med råd og vejledning samt med praktisk indgriben. Og vi sørger også for de kæledyr, som har brug for et trygt og godt ophold i vores pension, mens deres ejere f.eks. er udenbys eller måske endda indlagt på hospitalet.

Derudover hjælper vi også mennesker i forbindelse med kæledyr – såsom sårbare unge, som kan komme i praktik eller være frivillige hos os og vores kæledyr. De kan få en opløftende hverdag i faste rammer og kan stå med en positiv bekræftende oplevelse. Det er fantastisk at være vidne til. På samme måde er vi rigtigt stolte af at gøre en indsats for mennesker med psykiatriske servicehunde. Mange føler, at de har fået livet tilbage ved hjælp af vores dygtige trænere og brugernes hunde.

Det er et stort og givende arbejde, som donorerne til vores indsamling har været med til at udføre. Derfor vil vi hjertens gerne endnu en gang sige tusind tak for jeres donationer – men også stor, stor tak for jeres støtte, opbakning og pæne ord, som har gjort en verden til forskel for os alle.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul godt nytår!

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.