Sundhed for din hund

Sundhed for din hund

Af Campfire Lars - 24. Mar 2020

Sundhed er en helhedsbetragtning

En sund hund har brug for pleje, både fysisk og psykisk. Vi ser altid på hunden som en helhed, fordi det indre hænger sammen med det ydre. Vores dygtige fagfolk kan rådgive dig om stort set alt og hjælpe dig og din hund godt på vej, så I får det bedste liv sammen.

 

Oplever du, at din hund har en uønsket adfærd, er det vigtigt, at du kontakter en professionel hundetræner/-terapeut, fordi du ellers kan forstærke en uønsket adfærd, hvis du griber opgaven forkert an. Vi hjælper dig med at få rettet op på problemet hjemme hos dig selv, så vi kan observere jer sammen i jeres vante omgivelser. Få adfærdsrådgivning gennem os.

En adfærdsbehandling udføres af én af vores dygtige hundetrænere/-terapeuter og omfatter:

  • Ét besøg af 2 timers varighed
  • Gennemgang af problematikker/uønsket adfærd
  • Praktiske øvelser til at styrke løsningen
  • Skriftlig handle-/træningsplan
  • Opfølgning af en halv times varighed på telefon
LÆS MERE

 

 

Book rådgivning om hundeafærd og adfærdsbehandling

2.000 kr. - 2.500 kr. (afhænger af omfang) plus kørsel.
Hør mere og book via vores koordinator for hundetrænere, Trine Bargmann.

Det er muligt at købe/tilkøbe en enkelt times konsultation for 550 kr.

Taksten for kørsel følger statens takster (indenfor en 15 km radius fra Tingskoven 5, Tranbjerg er kørsel gratis).

Hundemassage får hundens krop til at udskille oxytocin (kærlighedshormonet) og nedsætter derigennem stressniveauet i kroppen. Dette kan reducere blodtrykket og virker naturligt smertestillende for din hund.

Mange hunde nyder ligefrem at få massage, da det ofte mindske stress, uro og ubehag.

Hundemassage kan forebygge skader

Hundemassage kan forebygge skader, da det løsner op og lindrer spændinger, både fysisk og psykisk.

Træner du meget med din hund?

Et højt træningsniveau kan give din hund ømme muskler og gøre den træt i kroppen. Massage får hundes krop til at slappe af, ved at øge blodgennemstrømningen til din hunds muskler. Når spændinger løsnes, mindskes risikoen for skader. Den øgede blodcirkulation kan endda medføre en bedre pels hos din hund.

Træner du intenst i korte periode?

Sporadisk træning kan medføre skader og smerter hos din hund, hvis den ikke er vant til at træne. Hundemassage virker forebyggende, hvis hundes muskler og led varmes op, inden aktiviteten begynder.

 

Hundemassage kan styrke din hunds bevægeapparat

Massage kan også styrke hundens bevægeapparat og hjælpe efter skader og operationer. Massage gør din hunds muskler og sener mere elastiske.

For at tilrettelægge behandlingen individuelt, laver vi inden massagen et klinisk tjek, som omfatter en analyse af hundens gang og eventuelle smertereaktioner, samt en gennemgang af hundens sygehistorie. Du vil desuden få nogle få nemme øvelser med hjem, som vi kan følge op på til efterfølgende konsultationer.

Hundemassage kan blandet andet hjælpe, hvis din hund lider af hofteledsdyspasi, artrose (gigt) eller lignende.

LÆS MERE

 

Book hundemassage ved vores behandler Karina Hindborg

Vælg et tidspunkt via linket
Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J
499 kr. for første behandling
Behandler Karina Hindborg er uddannet dyrlægeeksamineret fysiologisk hundemassør.

sund hund

Har du fået dig en hundehvalp, er det vigtigt, at I kommer godt fra start.

Vi laver et klinisk tjek af din hvalp, og det betyder, at vi analyserer dens gang. Vi tilvænner den til massage og øver den i at bevare roen. Vi vil desuden vejlede og rådgive om pelspleje, foder og ernæring. Hvalpetjekket er for hvalpe op til 6 måneder.

Du gør din hvalp og dyrlæge en tjeneste ved at tilvænne din hund et sundhedstjek tidligt i dens liv, hvilket bør udføres inden hvalpen bliver seks måneder. Vores behandler Karina Hindborg er uddannet dyrlægeeksamineret fysiologisk hundemassør og tilbyder et grundigt hvalpetjek ved internatet i Tranbjerg.

Et hvalpetjek er først og fremmest skræddersyet hvalpen. Hunderace, temperament og personlighed indgår i Karinas beslutning, om hvordan tjekket skal foregå.

Hvad sker der ved et hvalpetjek?

En session starter allerede uden for døren, der går ind til klinikken; Karina analyserer hvalpens gang fra første gang, hun møder den. Her ser hun, om hvalpen går rent ved at belaste alle sine ben på samme måde, eller om den for eksempel halter.

Indenfor begynder Karina et klinisk tjek af hundens bevægelsesapparat, hvilket et betegnelsen for de dele af hundens anatomi, der gør det muligt for den at bevæge sig. Det omfatter to dele: den passive del, som består af skelettet og leddene, der sættes i gang af den aktive del, som består af muskler og sener.

Hvalpens muskler og led manipuleres herefter nænsomt; Karina laver en frem- og bagudførsel af benene og holder øje med smertereaktioner, som for eksempel hvis hunden trækker sit ben tilbage, når Karina bevæger det. Ryg- og nakkehvirvler bliver også undersøgt for skævheder.

Hvis hunden reagerer, går Karina ind og arbejder på området. Her masserer hun muskler og bindevæv for at løsne spændtheder. Hun retter ikke led, og samtidigt henviser hun til en dyrlæge, hvis hun finder seriøse problemer.

Undervejs giver Karina gode råd til pasning og pleje.

Ligeledes afsluttes hvalpetjekket med rådgivning i forhold til pelspleje, foder og hvalpens udvikling og adfærd.

LÆS MERE

 

Book et hvalpetjek ved vores behandler Karina Hindborg

Vælg et tidspunkt via linket
Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J
299 kr.
Behandler Karina Hindborg er uddannet dyrlægeeksamineret fysiologisk hundemassør.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.