Hvalpetjek

Hvalpetjek

Af Laerke - 31. Mar 2020

Du gør din hvalp og dyrlæge en tjeneste ved at tilvænne din hund et sundhedstjek tidligt i dens liv, hvilket bør udføres inden hvalpen bliver seks måneder. Vores behandler Karina Hindborg er uddannet dyrlægeeksamineret fysiologisk hundemassør og tilbyder et grundigt hvalpetjek ved internatet i Tranbjerg.

Et hvalpetjek er først og fremmest skræddersyet hvalpen. Hunderace, temperament og personlighed indgår i Karinas beslutning, om hvordan tjekket skal foregå.

Hvalpetjek

Hvad sker der ved et hvalpetjek?

En session starter allerede uden for døren, der går ind til klinikken; Karina analyserer hvalpens gang fra første gang, hun møder den. Her ser hun, om hvalpen går rent ved at belaste alle sine ben på samme måde, eller om den for eksempel halter.

Indenfor begynder Karina et klinisk tjek af hundens bevægelsesapparat, hvilket et betegnelsen for de dele af hundens anatomi, der gør det muligt for den at bevæge sig. Det omfatter to dele: den passive del, som består af skelettet og leddene, der sættes i gang af den aktive del, som består af muskler og sener.

Hvalpens muskler og led manipuleres herefter nænsomt; Karina laver en frem- og bagudførsel af benene og holder øje med smertereaktioner, som for eksempel hvis hunden trækker sit ben tilbage, når Karina bevæger det. Ryg- og nakkehvirvler bliver også undersøgt for skævheder.

Hvis hunden reagerer, går Karina ind og arbejder på området. Her masserer hun muskler og bindevæv for at løsne spændtheder. Hun retter ikke led, og samtidigt henviser hun til en dyrlæge, hvis hun finder seriøse problemer.

Undervejs giver Karina gode råd til pasning og pleje.

Ligeledes afsluttes hvalpetjekket med rådgivning i forhold til pelspleje, foder og hvalpens udvikling og adfærd.

Karina Hindborg tilbyder også hundemassage til voksne hunde: Hundemassage.

 

Book et hvalpetjek ved vores behandler Karina Hindborg

Vælg et tidspunkt via linket
Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J
299 kr.
Behandler Karina Hindborg er uddannet dyrlægeeksamineret fysiologisk hundemassør.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.