Tom papkasse fundet nær internatet

Tom papkasse fundet nær internatet

En søndag eftermiddag i december blev vores internatmedarbejder, Troels, mødt af et anderledes syn på en af de daglige gåture med én af vores internathunde. Ikke langt fra internatet stod nemlig en halvåben papkasse, som ved nærmere eftersyn viste sig at indeholde både kattemad og -tilbehør, men ingen kat.

Troels var ude og lufte vores internathunde som så mange gange før, da han fik øje på en halvåben papkasse stående blot 100–200 meter fra selve internatet på en midlertidig parkeringsplads.

”Jeg er altid særligt opmærksom, når jeg ser en papkasse. Det er nok en form for arbejdsskade”, fortæller Troels og henviser til, at han som internatmedarbejder desværre er vant til at finde både katte og i særdeleshed killinger i papkasser.

Papkassen på parkeringspladsen viste sig at indeholde puder og tæpper samt en pose med kattemad, hvortil der ved siden af stod en fyldt mad- og vandskål. Papkassen bar også præg af både opkast og afføring og vidnede om, at der på et tidspunkt havde været en kat, som dog ikke længere var nogen steder at se.

Troels har flere mulige forklaringer på den tomme papkasse: Måske en katteejer ikke længere magtede rollen som katteejer og valgte at indlevere sin kat tæt på internatet i stedet for på selve internatet for at slippe for at betale de op til 1.400 kroner, som det kan koste at indlevere en kat, som hverken er neutraliseret, øremærket eller registreret. Eller måske besluttede en godhjertet borger sig for at indlevere en herreløs kat, men af den ene eller anden grund ikke havde lyst til at stå ansigt til ansigt med internatets medarbejdere. Forklaringerne kan være mange, men det store spørgsmål er: Hvor er katten?

Hvor mon katten er nu?

En skræmt kat vil ifølge Troels søge ly. Vi frygter derfor desværre, at den i de første dage højst sandsynligt gemte sig bange og kold i skoven eller i et af de mange buskadser, som omkranser internatet. Det er noget nær en umulig opgave at få en skræmt kat til at komme frem, men på internatet krydsede vi selvfølgelig fingre for, at der var tale om en menneskevant kat, som efter at have rystet den indledende forskrækkelse af sig ville dukke op, så vi kunne tage os af den og give den en ny chance hos en omsorgsfuld og kærlig ejer.

Det er nu godt en måned siden, at Troels fandt papkassen, og ingen kat er blevet fundet i eller indleveret fra det nærliggende område.

Mange katte bliver efterladt i papkasser

Det er langt fra første gang, at en kat på den måde bliver efterladt i en papkasse i afmagt. Vi hos The Voice of Pets kæmper derfor for en kattelov, som kan beskytte kattene fra triste skæbner.

En kattelov ville gøre det lovpligtigt at mærke og registrere katte på samme måde, som det siden 1992 har været lovpligtigt at mærke og registrere hunde. På den måde, kan ansvarsløse katteejere ikke længere bare kan kassere deres kat, når de af den ene eller anden grund ikke magter ansvaret længere.

Alle har ret til at få hjælp. Vi opfordrer derfor til, at katteejere, som af en eller anden grund ikke kan påtage sig ansvaret for deres kæledyr længere, kontakter internatet, inden opgaven stiger dem over hovedet.

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.