Udnyt tiden: Træn alene-hjemme med din hund

Udnyt tiden: Træn alene-hjemme med din hund

Vi er rigtig meget sammen som familie under corona-krisen, og vi har gerne hunden med i alle vores aktiviteter, men giv den ro i hverdagen, og brug tiden fornuftigt, lær den at være alene hjemme.

Til dagligt lever vi et hektisk liv, hvor vi måske har svært ved at finde tid til at gå tur og lege med hunden, når vi kommer hjem fra arbejde, eller når skoleklokken har ringet ud efter sidste time. Men under corona-krisen har vi som familier fået rigtig meget tid sammen, også sammen med vores hunde.

Får du en ny hund ind i familien, er det vigtigt, at du og din familie er tålmodige og giver den mulighed for at falde til, så den føler sig tryg. ”Giv den tid og ro”, anbefaler vores hundeansvarlige Karina Hindborg i en tidligere artikel om hundens første tid i hjemmet.

Det samme anbefalede hundeadfærdsbehandler Jan Vestergaard forleden i TV 2 Østjylland/MidtVest, samtidigt påpegede han, at fordi vi er så meget hjemme i familien, kan hunden føle sig overstimuleret, og den får sjældent den ro, den har behov for. Jan Vestergaard er desuden træner af psykiatriske servicehunde gennem The Voice of Pets.

Alene-hjemme problemet

Der kommer en tid efter corona-krisen, hvor vi er tilbage på arbejdet, og skolerne kører i fuldt gear. Så skal hunden omstille sig til en hverdag med mange timer alene, og lige netop den omstilling mener Jan Vestergaard kan skabe nogle meget ulykkelige hunde, fordi de har vænnet sig til altid at være sammen med familien, men pludselig skal vænne sig til at være alene det meste af dagen.

På vores internat i Tranbjerg oplever vi oftere og oftere, at familier giver op overfor hunde, der har svært ved at være alene hjemme, og familierne skiller sig af med hunden ved at aflevere den på vores internat.

Det er så trist for familien og for hunden, som skal igennem en utryg tid, indtil vi finder et nyt kærligt hjem til den. Derfor er vi også meget bekymret for den udvikling, vi har set de seneste uger med ’hamstring’ af hundehvalpe og hunde fra internater. For der kommer et tidspunkt, hvor hunden skal være alene hjemme i mange timer. Derfor er det nu, du skal træne din hund til at være alene hjemme, for at I, også efter corona-krisen, får et godt liv sammen, påpeger Lone Thomsen, hundeterapeut og træner hos The Voice of Pets.

Træning til alene-hjemme er en gradvis proces, og du skal være tålmodig og ikke gå for hurtigt frem. En specifik opskrift er svær at lave, fordi hunde er forskellige. Men Lone Thomsen giver et bud på en generel planlægnings vejledning – hvis du er i tvivl, så søg professionel hjælp, for har din hund udviklet angst for at være alene hjemme, så er det et meget vanskeligt adfærdsproblem at rette op på.

Læs Lone Thomsens generelle planlægningsvejledning:

Træning af alene-hjemme 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.