Vickie og Barbie fandt lykken

Vickie og Barbie fandt lykken

Drømmen var at finde hunde-duoen Vickie og Barbie et nyt, fælles hjem. Trods det, at den ikke gik i opfyldelse, stortrives begge hunde nu i nyt hjem – hver for sig. Vores hundeteam fortæller deres historie.

Da vi fik Vickie og Barbie indleveret på internatet, erfarede vi hurtigt, at der foran os lå en meget stor opgave med at få dem på højkant igen. Begge har de været igennem meget, såsom blodprøver, fysiologisk hundemassage og røntgenbilleder af krop og tænder.

Især tænderne har været det helt store problemområde, da langt de fleste tænder skulle trækkes ud. Inden vi kunne komme dertil, skulle de igennem et længere medicinsk behandlingsforløb, for at slå betændelsen i kæberne ned, inden selve tandarbejdet kunne komme i gang. Det var en meget stor omgang og rundt regnet endte begge hunde med at have omkring 14 tænder tilbage hver. Hunde har normalvis 42 tænder, så det var rigtig mange dårlige tænder, de hver især fik trukket ud.

En måned efter deres ankomst, var de nået langt nok i helingsprocessen, og var faldet så meget til, at vi kunne sætte dem på hjemmesiden til adoption. Vi var meget fortrøstningsfulde, da vi var helt overbeviste om, at de hurtigt ville finde et nyt hjem sammen – men der tog vi fejl!

Jagten på et nyt, fælles hjem

Vores drømmescenarie var naturligvis, at de to hundepiger skulle forblive sammen, da de altid har været tæt knyttet til hinanden. Vi var usikre på, hvorvidt især Barbie ville klare sig uden Vickie til at støtte sig op ad, da det kunne tage hende lang tid at blive tryg overfor nye mennesker. Der fungerede Vickie som en isbryder, da hun, modsat Barbie, var meget imødekommende over for næsten alt og alle.

Vi sendte dem derfor i pleje hos en ansat, så vi kunne lære mere om, hvordan de ville trives i et hjem, for oplysningerne omkring dem fra tidligere hjem fortalte, at de ikke havde oplevet så meget i deres liv førhen. Begge hunde klarede det ganske fint, selvom der var nogle opstartsproblemer i forhold til renlighed. Det skulle dog hurtigt vise sig, at Vickie ikke tolererede husets kat.

På gåturene førte Barbie dog an med høj haleføring, mens Vickie holdt sig lidt i baggrunden, så på den måde støttede de hinanden på fineste vis. Generelt var de utrolig nemme, og var egentlig bare taknemmelige, hvis de kunne få lov til at komme op i sofaen eller sengen og putte.

Hundens færd gennem internatet 

Forløbet med Vickie og Barbie har været ret atypisk, både i forhold til længden af opholdet, men vi har også været særdeles opfindsomme med at afprøve forskellige setups, for at finde ud af, hvad der kunne passe til duoen. Vickie og Barbie havde førhen boet med 3 andre hunde, men de hunde, de mødte, både af samme race og andre racer, var for Vickie sjældent et hit.

Vi sendte dem atter i pleje med henblik på at flytte permanent ind hos en familie, men i sidste ende var familien ikke enig i den store beslutning om at beholde hundene, og derfor fortsatte jagten på det nye hjem.

Drømmen var at finde et fælles hjem til Vickie og Barbie. Det lykkedes dog ikke. Vickie flyttede først ud i en ny kærlig familie, hvor hun til gengæld stortrives.

Vi kæmpede til det sidste for at sende Vickie og Barbie ud sammen, med masser af omtale især på Facebook, hvor vi nød rigtig godt af vores følgere, som rundhåndet delte opslag, men i sidste ende måtte vi kaste håndklædet i ringen og se på, hvad der var bedst for hundene. Efter mere end 5 måneder på internatet var de begge blevet triste, småtspisende, bøvlede med maven og tabte sig. Vi havde flere rigtig gode bud forbi og besøge pigerne, men desværre ikke nogen, der var de helt rigtige for dem begge. Vickie kastede dog sin kærlighed på en Chihuahuavant mand, som Barbie desværre slet ikke brød sig om.

Et nyt håb

Igen måtte vi vende og dreje mulighederne, og i sidste ende besluttede vi, at det bedste var at lade Vickie flytte ud til sin nye kærlighed, og meldingen er, at det går helt fantastisk. Barbie kom med Karina fra hundeteamet hjem, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at de to er meget glade for hinanden, men et permanent hjem kunne hun ikke tilbyde.

Og livet som enehund klarede Barbie med bravur. Husets kat havde hun det også rigtig fint med. Karina fandt igen bunken frem med de mange henvendelser, vi havde fået, for især én af dem havde hun et særdeles godt øje til, og det skulle vise sig at holde stik.

Alle fortjener et hjem

Et roligt hjem på landet hos en kvinde, som er selvstændig og med fire hjemmeboende katte, viste sig at være det helt perfekte for Barbie. Tilbagemeldingen har da også kun været positiv. Barbie er især blevet gode venner med én af kattene, som hun putter ved siden af, og som troligt følger med på gåturene.

Barbie og Vickie lever deres bedste liv, og er uden tvivl højt elsket af deres nye ejere. Vi er simpelthen så lykkelige over at kunne sende de to dejlige hunde ud på deres livs eventyr, det har de fortjent.

 

Du gør en forskel

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.